De regie van een livestream

Als administratieve ZZP’er denk je bij regisseren al gauw aan het op orde brengen van de administratie. Maar… laatst mocht ik het regisseren dan eindelijk eens letterlijk nemen. Samen met een team van cameramensen heb ik de regie van het WK Twirlen in Eindhoven voor mijn rekening genomen. Een geweldige ervaring waarin ik mijn vak en hobby kon combineren. Heerlijk om mijn ook mijn creatieve ideeën te laten stromen. Want samen met mijn kennis van de sport was dit een win-win opdracht die niets anders dan een succes kon worden! Hoe leuk is dat?!

Regisseren van de livestream en uitzenden op YouTube

Het Wereldkampioenschap Twirlen in Eindhoven werd georganiseerd door de Nederlandse bond NBTA (National Baton Twirling Association) in samenwerking met de Amerikaanse NBTA. Dit sportieve spektakel vond van 27 juli t/m 31 juli plaats in het Indoor-Sportcentrum Eindhoven, één van de grootste overdekte sportcentra in Nederland. Twirlen is een sport die in de race is om een Olympische sport te gaan worden, dus zichtbaarheid is belangrijk!

De regie van het WK twirlen

Met welke apparatuur verzorg je een livestream?

Na eerst getest te hebben met de ATEM Mini Pro, zijn we overgestapt naar de ATEM Mini Extreme. Die heeft net wat meer camera mogelijkheden en extra opties die geschikt waren voor dit evenement. De ATEM Mini Extreme is een videomixer met 8 HDMI ingangen (met de mogelijkheid om tot 8 camera’s aan te sluiten) die beeld in beeld kan laten weergeven, 2 mediaspelers heeft en een multiviewer (waardoor meerdere camera beelden in 1 keer in beeld kunnen worden uitgezonden). Ook werd de uitzending op een harddisk opgenomen om als naslagwerk te fungeren voor alle bonden per land.

Canva is my best friend

Canva bood uitkomst voor de verschillende templates die ik voor de uitzendingen nodig had. In de dagen voorafgaand aan de livestream heb ik ruim 400 (!) sheets gemaakt met daarop alle namen van deelnemers die op dat moment in beeld zouden zijn. En Canva is zo handig, dat ik voor de finale dagen, de templates meteen na de wedstrijddag kon aanmaken.

We… are… the Champions…!

Tijdens en na afloop van het evenement ontvingen we veel complimenten over de regie van het WK twirlen en de uitgezonden beelden. Iedereen, echt iedereen, vond de beelden scherp, goed te volgen en mooi in beeld gebracht. Dat is zo leuk om te horen! Zo’n compliment! Want naast kennis van zaken en overzicht, vereist de regie van een livestream van zo’n evenement ook een stuk creatief inzicht, en het was heerlijk om dit in te zetten. En wat was ik gesloopt na 5 dagen livestream. De volgende dag bijna de hele dag geslapen, maar het was het waard!

Sportieve evenementen, events of (klein) theater…

Heb jij nou ook een evenement wat je graag via een livestream zou willen uitzenden? Dat kan! Het is ook zeker mogelijk om dit voor kleinschalige projecten te organiseren. Het registreren, regisseren, opnemen en eventueel uitzenden van een livestream doe ik graag voor je.

Wil je hier meer over weten?

Mail dan naar info@petraverschoor.nl of plan een vrijblijvend gesprek in.

Published On: oktober 6th, 2022 / Categories: Events, Freelance ondersteuning, Ondernemen /

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang 4 tot 8 keer per jaar een mail van Petra met blog, tips &trics, en aanbiedingen, ter ‘lering ende vermaeck’!

U ontvangt 4 keer per jaar de nieuwsbrief in uw inbox!