Uitzendkracht of Freelancer

De FreelanceWijzer maakt het makkelijk!

Je zoekt tijdelijk personeel en tegelijkertijd wil je de kosten hiervoor minimaliseren. Ook wil je snel, deskundig personeel; liever vandaag nog dan morgen!

Dan wordt er al snel aan een uitzendkracht gedacht. En toch, misschien is een Freelancer voordeliger! Alleen al op de verplichte premies maak je snel winst!

Gelijk meer weten? Bel Petra Verschoor!

Nieuwe wet DBA

De nieuwe wet DBA (voorheen VAR) is er om freelancer en opdrachtgever duidelijkheid te geven over de arbeidsrelatie. Middels deze wet beoordeeld de belastingdienst of er sprake is van loondienst tussen freelancer en opdrachtgever, of niet. Als er loondienst wordt bepaald, moet de opdrachtgever alsnog sociale premies afdragen voor de opdrachtnemer. Dit voorkom je middels een heldere overeenkomst tussen freelancer en opdrachtgever waarin duidelijk is vastgelegd dat er van loondienst absoluut geen sprake is. Zo voorkom je vervelende naheffingen van de belastingdienst. Deze nieuwe wet DBA wordt binnenkort intensiever gecontroleerd door de belastingdienst. Twijfel je over de mogelijkheden voor jouw situatie of organisatie? Doe de FreelanceWijzer of neem direct contact op met Petra Verschoor via 06 – 38402645.

Twijfel je of je beter een uitzendkracht of freelancer kunt inhuren voor de werkzaamheden? Doe de FreelanceWijzer!

Belastingdienst

Via het ondernemersplein van de KvK, kan je op de site van de belastingdienst een lange lijst invullen om te checken of je een freelancer of een uitzendkracht mag inhuren, maar korter en handiger is het om de FreelanceWijzer in te vullen.

Want de voordelen voor een freelancer zijn duidelijk en daar wil jij toch ook van profiteren? Doe de FreelanceWijzer en zet direct je eerste stap naar de oplossing voor jouw capaciteitsprobleem.

Freelance versus Uitzendbureau

  • Overzichtelijke salariskosten

  • Geen secundaire arbeidsvoorwaarden

  • Geen tussenpersoon/derde partij

  • Geen werk = geen kosten

  • Flexibel

Doe de freelancewijzer
Uitzendkracht versus Freelancer, doe de freelancewijzer
Freelancer Uitzendkracht
Sociale premies afdragen Nee Ja
Bemiddelingskosten Nee Ja
Vastgestelde periode Nee Ja
Inwerken nodig Nee Ja
Heeft werkplek nodig bij opdrachtgever Nee Ja
Uurtje – factuurtje Ja Nee
Kan elk moment stoppen Ja Nee

Meer weten? Bel Petra Verschoor op 06 – 3840 2645

Of vul het Contactformulier in. Dan neemt ik snel contact met je op!

Contactformulier

Door je gegevens achter te laten, ga je ermee akkoord dat Petra contact met jou opneemt

Petra Verschoor