Onlangs nam Petra (ja deze blog is geschreven door webbouwer Ellen) contact op met een ondernemer waarvan ze de website tijdens een online surfsessie was tegengekomen. Die website kon wel wat ‘assistentie’ gebruiken en omdat Petra nooit te beroerd is om een collega ondernemer te assisteren 😉 heeft ze er een mailtje aan gewaagd.

Peter reageerde direct dat hij inderdaad nog op zoek was naar iemand die hem met zijn website kon helpen. Top! Ze maakten een afspraak en uiteindelijk leidde dat tot de eerste ‘Lorem ipsum WordPress website’ die wij ooit hebben gebouwd! (En hoogst waarschijnlijk ook de laatste.)

Content is King?

Wel eens van gehoord, van Lorem ipsum? Lorem ipsum is (dummy) tekst die thema bouwers gebruiken om hun demo’s mee te vullen. Maar een website bouwen voor een klant, gevuld met dummy afbeeldingen en Lorem ipsum tekstvakken om deze ‘later zelf in te vullen’, die had ik nog nooit gehoord. En natuurlijk hebben we hem geïnformeerd, dat content een website maakt, het design vult, eigenlijk de website is… dat een boek ook niet gedrukt wordt zonder inhoudelijke tekst (en nog zoveel meer argumenten om aan te geven dat content eigenlijk wel een voorwaarde is voor een website), maar hij had duidelijk voor ogen wat hij graag wilde: een website met 4 pagina’s gevuld met afbeeldingsvakken en Lorem ipsum tekstvakken die hij zelf wilde vullen. Hij wilde een Homepage, een ‘Diensten’ pagina, een ‘Over mij’ pagina en een ‘Contactpagina’. En of we de kleur konden aanpassen.

een lorem ipsum website

Oke: een Lorem ipsum WordPress website

Nadat we van de verbazing waren bekomen en onze aarzelingen (wantja, daar zijn ook wel risico’s aan verbonden, daarover later meer) hadden doorgesproken, zeiden we: “Oke we gaan ervoor. Als hij dat graag wil, als dat is wat deze klant verder helpt, dan doen we dat.” We toonden hem de designelementen van het thema, maar hij wilde verder geen extra design elementen van het thema gebruiken, alleen tekst- en afbeeldingsvakken, gewoon rechttoe, rechtaan, die hij later zelf wilde vullen. Oke, dan doen we dat.

Aan de slag

We maakten een favicon en hebben de favicon geplaatst, de header met menu en de footer opgemaakt en gevuld, en een plugin voor WhatsApp-functionaliteit en een contactformulier geplaatst. De kleur aangepast, privacy verklaring aangemaakt en opgenomen, een extra pagina aangemaakt met alleen de mogelijkheid om een contactformulier in te vullen en te versturen. De pagina’s aangemaakt en gevuld met tekstvakken, afbeeldingsvakken en buttons. Menu’s opgezet. Contactformulieren getest. Updates gedraaid van plugin en thema. Mobiele weergave gecheckt en aangepast waar nodig. Voila!

wordpress hulp nodig

WordPress instructievideo’s

Om de Lorem ipsum tekst- en afbeeldingsvakken later zelf te kunnen vullen en nog een aantal andere zaken, zoals de kleurstelling, zelf aan te kunnen passen, hebben we afgesproken dat we daarvoor instructievideo’s zouden aanleveren. En, zo gezegd, zo gedaan.

Een website is maatwerk

Elke ondernemer die bij ons komt heeft een ander WordPress thema, andere wensen, andere ideeën en een ander startpunt. In dit geval was de wens van de klant heel ongebruikelijk; een website met Lorem ipsum tekstvakken om zelf mee aan de slag te gaan – om op een later tijdstip zelf alle content te plaatsen. Een website is -en blijft natuurlijk- maatwerk, maar een ‘Lorem ipsum WordPress website’ opleveren is uiterst ongebruikelijk.

Oplevering

Onlangs hebben we de ‘Lorem ipsum website’ naar tevredenheid opgeleverd. We wensen Peter succes met het vullen van de tekstvakken en afbeeldingsvakken, en het aanpassen van de kleur met behulp van de instructievideo’s. We zijn benieuwd hoe dit verloopt. En mocht je daar nog hulp bij nodig hebben, dan weet je ons te vinden!

Het risico van dit project

Het leveren van zo’n ‘nogal ongebruikelijk halffabrikaat’ brengt natuurlijk wel risico’s met zich mee. Het risico is dat wij hiermee geen eindproduct hebben opgeleverd, wat normaal gesproken wel het geval is. In dit geval gaat de klant zelf nog met het product, de website, aan de slag. Maar het aanleveren van een ‘Lorem ipsum website’ en een aantal instructievideo’s zorgt er natuurlijk niet voor dat onze klant ineens WordPress en thema expert is… met alle risico’s van dien in de backend. Voor dit project hebben we -na de gesprekken met Peter- gekozen voor “De klant is koning” in plaats van “Content is King”. Alleen de ervaring zal leren of we de juiste beslissing hebben genomen.

Hulp bij WordPress website maken

Heb jij hulp nodig bij jouw WordPress website? Check onze WordPress ReDesign pagina of neem gerust contact met ons op om jouw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Bel Petra op 06-38402645.

Published On: juli 6th, 2022 / Categories: Freelance ondersteuning, Ondernemen, WordPress /

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in en ontvang 4 tot 8 keer per jaar een mail van Petra met blog, tips &trics, en aanbiedingen, ter ‘lering ende vermaeck’!

U ontvangt 4 keer per jaar de nieuwsbrief in uw inbox!