Kwaliteitsregistraties

Met ingang van mei 2023 ben ik begonnen als project ondersteuner bij het Zorginstituut Nederland in verband met de nieuwe wet Kwaliteitsregistraties zorg. Het traject, wat nodig is voor deze nieuwe wet, wordt voor een groot deel door ZN opgezet. ZN zal uiteindelijk de financiering van dit nieuwe register op zich nemen. En daar komt aardig wat administratie bij kijken!

Kwaliteitsregistraties

Nieuw Register kwaliteitsregistraties

Zorginstituut Nederland heeft van het ministerie van VWS de opdracht gekregen om een nieuw register voor kwaliteitsregistraties op te richten en te beheren. Het wetsvoorstel hiervoor is in de maak. Door de val van het kabinet heeft de wetgeving wat vertraging opgelopen, maar er is zeker geen sprake van afstel.

Wet kwaliteitsregistraties zorg

In dit wetsvoorstel wordt een wettelijke grondslag gecreëerd voor kwaliteitsregistraties om gepseudonimieseerde (bijzondere) persoonsgegevens te mogen verwerken. Deze grondslag geldt alleen voor kwaliteitsregistraties die het Zorginstituut gaat opnemen in het nieuwe openbare register voor kwaliteitsregistraties.

Toetsing

Eerste vereiste voor opname in het landelijk register voor kwaliteitsregistraties, is het advies van de Inhouds-governancecommissie (IGC) en de Data-governancecommissie (DGC), voortvloeiend uit hun toetsing van de KR. Na toetsing door de governancecommissies kunnen kwaliteitsregistraties zich aanmelden voor opname in het register. De toetsing is momenteel in volle gang en wordt in batches uitgevoerd. De administratieve ondersteuning bij de toetsing en het verwerken van de beoordelingen is een hele uitdaging. Een uitdaging die ik graag op mij nam!

Complex en uitdagend

Een complex project met vele uitkomsten die allemaal geanalyseerd en verwerkt dienen te worden. Het werken met Microsoft Office, SharePoint, beveiligde Teams omgevingen en eigen software van ZN zorgt voor een meerzijdig werkveld en soms ongekende snelheid in het werken.

Zoek jij hulp bij bij een project? Wil je graag dat administratief alles goed vastgelegd wordt? Bel gerust voor een gratis en vrijblijvend gesprek om te bespreken wat jij nodig hebt.

Capaciteit nodig?

Petra Verschoor

Freelance Project Assistent

Door uw gegevens achter te laten, gaat u ermee akkoord dat Petra contact met u opneemt